Verhalen

Huilend, boos, verdrietig, verward, depressief, woedend, suïcidaal, verloren, wantrouwend, kwaad, automutielerend, angstig, benauwd, chaotisch, bang. Je bent er niet meer echt.

Je lichtje is gedoofd, de sprankels in je ogen dood, de lach op je gezicht verdwenen, ja hart kapot.

Niemand die je op school echt zag, niemand die je op school echt stimuleerde, niemand die je op school vertrouwde, niemand die je op school in je waarde liet. Alles moet via de methode van school en precies zoals de juf wil. Niemand heeft op school een boodschap aan jou extreem hoge iq en extreem creatieve manier van denken. Niemand die je zag om wie je bent op school.

Je hart is kapot en in duizend stukken verspreid over de hele wereld. Vervormd door jaren van de blootstelling aan de elementen, dus zoeken en maken heeft geen zin. De littekens zullen als gapende gaten altijd zichtbaar zijn. 7 jaar ben je als je ons op deze manier vertelt dat je echt niet meer kan, dat school je echt totaal vernietigd heeft. Dat je doodswens die je uitsprak als 5,5 jarige nog even actueel is en je echt overweegt jezelf van het leven te beroven zodat je rust hebt, je kan niet meer.

Natuurlijk kenden we je struggles, je angsten, je verdriet. In Nederland moet je naar school, ook als school niet past en zelfs heel erg onveilig voor je is.
Ga je niet naar school, komen ouders in dwang en drang. Van dwang en drang naar een Veilig Thuis melding. Waarom? Omdat school moet in Nederland.

Al jaren ben jij een “thuiszitters” en niemand binnen onderwijs wil passend onderwijs maken voor jou. In de kiem gesmoord, kapot gemaakt, uitgeblazen door niet passend onderwijs. Je leert te ander, te snel, te creatief….je hebt een te hoog iq voor het rigide onderwijssysteem en hebt geen leerkrachten gehad die je begrepen en voor je wilde opkomen.

Waar ben je? Blijf maar thuis komen, daar is het veilig en ben je wie je bent. Ook verdrietig, suïcidaal, angstig, kwaad, wantrouwend, depressief, chaotisch mag je hier zijn.

En weet je, je bent zoveel meer als wat het onderwijs jou aan gedaan heeft. Thuis mag je zijn en leren die kant van jezelf terug te vinden. Jij bent creatief, invoelend, lief, zorgzaam, gevoelig, diervriendelijk, hartverwarmend, slim, snel, vriendelijk, netjes, beleefd, respectvol naar mens en dier. Je hebt de wereld aan je voeten, vergeet dat nooit.